Presentació del projecte Sens4Care

El projecte Sens4Care té com a objectiu dissenyar un sistema innovador de vigilància i control d’infeccions dirigit a organismes resistents a diversos medicaments als hospitals.
Sens4Care podrà:

  • detectar els MDRO més comuns en entorns hospitalaris crítics;
  • donar suport a professionals i gestors sanitaris per millorar la higiene i un millor control del medi ambient;
  • formar personal, pacients i visitants sobre el comportament.

Els objectius finals de Sens4Care són:

  • millorar la qualitat dels processos assistencials als hospitals,
  • reduir els costos i l’impacte operatiu de les infeccions causades per MDROs,
  • millorar l’adequació de l’ús de medicaments antimicrobians i reduir l’impacte en l’atenció social i comunitària dels MDRO adquirits als hospitals.

S4C serà un dispositiu mèdic actiu, dissenyat com a solució modular que incloura:

  1. Una nova xarxa de sensors capaç de detectar compostos orgànics volàtils (COV) dels microorganismes objectiu sense fer cap prova intrusiva o invasiva.
  2. Una plataforma TIC (client i servidor) modular per gestionar el sistema d’alertes relacionat (permetent la geolocalització, el registre temporal i la caracterització de cada alerta) i dóna suport als professionals de la salut en la gestió del cribratge millorat amb sensors. protocols.
  3. Un mòdul d’interoperabilitat basat en un servidor (local) que permet a S4C emmagatzemar dades en un format fàcil d’utilitzar i integrar-se amb el Registre electrònic de salut del pacient, incloent-hi la història del pacient (infeccions anteriors, hospitalitzacions, etc.); el Sistema d’informació de laboratori; sistemes de control de la higiene electrònics existents i altres sistemes de control de relació amb les indicacions que envien els resultats de detecció i alertes sobre deteccions.

Una nova xarxa de sensors capaç de detectar compostos orgànics volàtils (COV) dels microorganismes objectiu sense l’ús de proves intrusives o invasives. El nostre detector de COV està format per dues parts, connectades mitjançant un enllaç òptic i elèctric. Un transductor amb components electrònics i un micro-controlador i microordinador. Les dimensions del sensor VOC són: 15x15x15 cm aprox per al traductor i 20x13x6 cm per a l’electrònic i el micro-controlador.

Els dispositius de detecció de sensors VOC es basaran en la tecnologia Raman i en un estudi detallat de les partícules en suspensió (PM) en la mostra d’aire mitjançant algoritmes d’aprenentatge automàtic que podran detectar tant espores de Clostridium difficile com / o microorganisme; Klebsiella pneumoniae i MRSA.

Els sensors COV també poden detectar resistències a antibiòtics en Clostridium difficile (toxines A i B, i toxina binària (transferasa)), Klebsiella pneumoniae (producció de carbapenem i ESBL) i patògens i resistències gramnegatives addicionals (fins i tot en una etapa inicial que podríem requerir per combinar el nostre sensor de COV amb un sistema de SERS (Rams Enhanced Raman Spectroscopy) per augmentar el rendiment de la nostra prova respecte a aquests objectius específics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.